| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
Effie Έρχομαι συχνά

|
Posted: Mon Mar 20, 2006 9:13 am Post subject: Ερώτηση στους δασκάλους |
|
|
Καλημέρα!
Δεν είμαι δασκάλα βέβαια, αλλά μια ταπεινή μαθήτρια και θα ήθελα να ρωτήσω το εξης:
Η προηγούμενη δασκάλα μου (εξαιρετικά ικανή) μου έλεγε ότι όταν τραγουδάμε η φωνή που ωθείται από τον αέρα που έρχεται από το διάφραγμα, περνάει από την ανω σιαγόνα και αντηχώντας στα μήλα,(ανάθεμα αν καταλάβει κανείς τι λέω), πρέπει να καταλήγει στη "θέση", δηλαδή ανάμεσα στα μάτια, χρησιμοποιώντας ως ηχεία όλα τα κόκκαλα του προσώπου και του κρανίου.
Η τωρινή μου η δασκάλα λοιπόν λεει ότι η φωνή πρέπει να περνάει από τον σβέρκο και να ανεβαίνει προς τα πάνω κάνοντας την καμπύλη του κρανίου στην πίσω πλευρά του και να καταλήγει πάλι στη θέση (ευτυχώς που καταλήγουμε στο ίδιο σημείο γιατί αλλιώς θα είχα μπερδευτεί εντελώς).
Πρόκειται για δύο διαφορετικές τεχνικές, ή για μία δοσμένη διαφορετικά;;;
Πάντως οφείλω να ομολογήσω ότι η ροή της φωνής αποκτά μια διάσταση ακόμα ερχόμενη από πίσω και ακούγεται πιο γεμάτη, αλλά μήπως υπάρχει φόβος να "γλυστρίσει" στο λαιμό; |
|
| Back to top |
|
 |
sniper
|
Posted: Sun Mar 26, 2006 8:18 pm Post subject: |
|
|
| ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΝΕΝΑΣ; ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕΣ; |
|
| Back to top |
|
 |
Effie Έρχομαι συχνά

|
Posted: Mon Mar 27, 2006 7:14 am Post subject: |
|
|
| Γιατί;;; Δεν καταλαβαίνετε τι λέω ε; Πάντως οι δάσκαλοι σίγουρα θα καταλάβουν. Μήπως δεν υπάρχουν δάσκαλοι;; |
|
| Back to top |
|
 |
Scadaleto Site Admin

|
Posted: Mon Jun 19, 2006 12:45 pm Post subject: |
|
|
μωρέ... υπαρχουν _________________ Kάντε ένα post καλέ κύριε/κυρία... |
|
| Back to top |
|
 |
Effie Έρχομαι συχνά

|
Posted: Mon Jun 19, 2006 1:04 pm Post subject: |
|
|
Και πουυυυ είναιαιααιαιαι;;;;;  |
|
| Back to top |
|
 |
Scadaleto Site Admin

|
Posted: Tue Jun 20, 2006 6:52 am Post subject: |
|
|
έλα μου ντε.... _________________ Kάντε ένα post καλέ κύριε/κυρία... |
|
| Back to top |
|
 |
Effie Έρχομαι συχνά

|
Posted: Tue Jun 20, 2006 11:34 am Post subject: |
|
|
Μάλλον δεν τα λέω με αρκετή σαφήνεια...
Εγώ πρέπει να φταίω... |
|
| Back to top |
|
 |
Scadaleto Site Admin

|
Posted: Wed Jun 21, 2006 9:13 am Post subject: |
|
|
μπα δε νομίζωΈφη μου..... _________________ Kάντε ένα post καλέ κύριε/κυρία... |
|
| Back to top |
|
 |
voice Περαστικός
|
Posted: Thu Jun 22, 2006 6:37 pm Post subject: |
|
|
Έφη μου, γειά σου.
Έχω δει καιρό την ερώτησή σου και παρ' όλο που είναι διατυπωμένη κάπως "ερασιτεχνικά" νομίζω ότι όλοι οι δάσκαλοι, όπως κι εγώ έχουν καταλάβει πολύ καλά τι θέλεις να ρωτήσεις. Απλά, δεν θέλουν (όπως κι εγώ) να ξεκινήσουν αντιπαραθέσεις και συζητήσεις χωρίς τελειωμό (που καταλήγουν σε "de facto" θέσεις και πολύ περισσότερο δεν θα ήθελαν να θίξουν επ' ουδενί καμία από τις δασκάλες σου (αν μη τι άλλο είναι αντιδεοντολογικό),γιαυτό ...επώνυμη απάντηση δύσκολα θα πάρεις.
Όσο για το αν υπάρχουν δάσκαλοι που παρακολοθούν το forum, σε βεβαιώνω ότι μάλλον υπάρχουν και αρκετοί, και αυτό το συμπέρανα από τα τηλεφωνήματα με διευκρινιστικές ερωτήσεις για το σεμινάριο καθηγητών αλλά και το φόβο συμμετοχής τους μήπως ...υποπέσουν στα μάτια άλλων καθηγητών (στο επόμενο σεμινάριο θα δίνουμε κουκούλες και μάσκες, για να μη γνωριζόμαστε!!!). Τέλος πάντων επειδή το έζησα κι εγώ,πρόσφατα συμμετέχοντας σε σεμινάριο, είναι πολύ δύσκολο για κάποιον καταξιωμένο (ή που νομίζει ότι είναι καταξιωμένος) καθηγητή να εκτίθεται....γενικώς.
Η ερώτησή σου είναι απλή ,αλλά δεν είναι εύκολο να απαντηθεί. Ρώτα την δασκάλα σου, που εμπιστεύεσαι και μην μαζεύεις άσχετες γνώμες, που μπορεί να σε μπερδέψουν χειρότερα. Το τραγούδι είναι βιωματική διαδικασία και αν μπορούσε κάποιος να το περιγράψει ή διδάξει με λόγια, τότε δεν θα χρειάζονταν "δάσκαλοι". Εμπιστεύσου την πείρα και την τεχνική της καθηγήτριας που έχεις επιλέξει και ...προχώρα. Και μην ξεχνάς:Teachers open the door. You enter by yourself! (παλιό κινέζικο ρητό).
Με εκτίμηση. _________________ www.vocalstudio.gr |
|
| Back to top |
|
 |
Scadaleto Site Admin

|
Posted: Fri Jun 23, 2006 6:35 am Post subject: |
|
|
Γεια σου βρε Aρετή! ναι είσαι καλά....
τι κάνει ο κύριος που λέγαμε? τον ξαπόστειλες? _________________ Kάντε ένα post καλέ κύριε/κυρία... |
|
| Back to top |
|
 |
voice Περαστικός
|
Posted: Fri Jun 23, 2006 9:09 am Post subject: |
|
|
Δυστυχώς όχι, μάλλον το αντίθετο. Παρ' όλα αυτά το πρόβλημα υγείας αποκαθίσταται μέρα με τη μέρα (και μόνο λόγω των φαρμάκων για την παλινδρόμιση). έχω άλλοθι όμως για τον κύριο μέχρι...τη συναυλία της Δευτέρας. Σκέψου ότι διέθεσα δωρεάν τη σχολή δεκαπέντε μέρες για μάθημα και πρόβα και δυστυχώς χτες (τέσσερεις μέρες πριν την παράσταση) ήρθαν μόνο τρεις για πρόβα. Φταίει ότι ετοιμάσαμε αρχικά τα ατομικά τραγούδια καθενός και αισθάνονται σίγουροι και δεν τους νοιάζει για τα ομαδικά (νομίζουν πιθανον ότι κάποιος άλλος θα καλύψει τα λάθη τους).Έχω άγχος γιατί κάποια είναι τρίφωνα και τετράφωνα (και χορογραφημένα) και χωρίς πρόβα θα ακούγεται ...."ο γάμος του καραγκιόζη".Ήδη βγάλαμε κάποια από τα δύσκολα πολυφωνικά για να δουλέψουμε περισσότερο τα υπόλοιπα,αλλά αν κάποιοι συνεχίσουν να πηγαίνουν για μπάνιο, αντί να έρχονται στις πρόβες θα βγει η γνωστή πασαλλειματο-ελληνικούρα (που συχαίνομαι να ακούω και να βλέπω).
Αυτό που με τρομάζει είναι κάποιοι γνωστοί επώνυμοι του χώρου που περιμένω να μας τιμήσουν με ην παρουσία τους, και που έχουν συνηθίσει να περιμένουν ψηλή ποιότητα δουλειάς από μένα και ...θα τους απογοητεύσω... Δεν συνεχίζω την γκρίνια, γιατί θα ξαναχρειαστώ την συντροφιά του..."κυρίου Τ."
Anyway (που λένε και στο χωριό μου), σας περιμένω εκεί... _________________ www.vocalstudio.gr |
|
| Back to top |
|
 |
Scadaleto Site Admin

|
Posted: Fri Jun 23, 2006 12:08 pm Post subject: |
|
|
ε μην τα πείτε τα ομαδικα αν είναι τόσο άσχημη η κατάσταση....
Tέλος πάντων, εύχομαι καλή επιτυχία :) _________________ Kάντε ένα post καλέ κύριε/κυρία... |
|
| Back to top |
|
 |
bagration Περαστικός

|
Posted: Mon Jul 28, 2008 2:29 pm Post subject: |
|
|
Oι δύο καθηγήτριες απλά χρησιμοποιούν διαφορετική οπτικοποίηση η κάθε μια για να διδάξουν, διαφορετικά visualisations. Πολύ πιθανόν να περιγράφουν ακριβώς το ίδιο πράγμα και οι δυο.
Αυτή η μεθοδολογία διδασκαλίας λέγεται οπτικοποίηση (visualisation). Είναι καθαρά βοηθητική. Τίποτε από αυτά δεν συμβαίνει στην πραγματικότητα. |
|
| Back to top |
|
 |
|